Hollandalı ünlü aktör ve yazar Ramsey Nasr’ın BNN Vara programında yaptığı konuşma gündeme bomba gibi düştü. Filistinli bir baban ve Hollandalı bir annenin oğlu olan Nasr, Gazze’de yaşanan olaylara değindiği konuşmasında bölgede yaşanan felaketle ilgili etkileyici bir konuşma yaptı. 

Batı ülkelerinin medya kanallarında yayınlanan haberlere değinen Nasr, “İsrail’de ve Avrupa’da tüm esir alınanlar, ölenler isimleri ile anıldı. Yakınları ve akrabaları onlar hakkında televizyon ve gazetelerde çıkan haberleri gördü.  Ölenlerin hayatları, hayallerini tanıdık. Bence de doğrusu bu.” dedi ve şu soruyu yöneltti; “Ama bir sorum var. Filistinlilerin hayatı bizim için aynı değeri taşıyor mu? Ölen Filistinli çocukların isimlerini de tanıyor muyuz?”   

Ölen Filistinlilerin sadece sayı olarak anıldığını belirten Nasr, bu durumun batı toplumlarının “şefkatinin” nasıl dağıttığının bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

İşte Ramsey Nasr’ın birçok kişiyi etkileyen ve kafasında soru işaretinin oluşmasına neden olan konuşması…
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş