Belçika’da geçtiğimiz hafta artan ve Cuma günü Hollanda Belçika sınırını kapatan Belçikalı çiftçilere Hollanda’dan da destek geldi.  Cuma gece saatlerinde spontan bir şekilde traktörleri ile yolları kapatmaya başlayan Hollandalı çiftçiler gece geç saatlerde Utrecht Eyalet meclisi önünde protesto yaptı. 

Hollanda Belçika arasındaki sınır geçişleri halen tam olarak yapılamıyor. ANWB’den yapılan açıklamada, Belçika ile sınır kapısı olan A67 otoyolu üzerinde Eersel yakınlarındaki geçişin hala kapalı olduğu belirtildi. ANWB A16 otoyolu  Hazeldonk yakınlarındaki geçişin açıldığını duyurdu. Gece saatlerinde Markiezaat kavşağı (A4) da trafiğe açıldı.

Hollanda’da her gün ortalama 5 kişi intihar ediyor Hollanda’da her gün ortalama 5 kişi intihar ediyor

Hollanda'da Cuma gecesi A7 yolu Hoorn mevkiinde trafik traktörlerle iki yönlü olarak kapatıldı. Friesland'daki çiftçiler de Drachten yakınlarındaki A7 ve N31 yollarında protesto yaptı. Ayrıca A12 karayolu Utrecht yakınlarında De Meern’de de yola dökülen saman balyaları ateşe verildi. 

amsterdam çiftçi 01

Traktörleri ile Amsterdam’a gelen çiftçiler Dam meydanında toplandı, ayrıca bir grup çiftçinin Gelderland Eyalet Meclisi önünde de protesto yaptığı belirtildi. 

Elde edilen son bilgiye göre; Hollandalı çiftçilerin eylemi gece saatlerinde sona erdi ve şuanda ülke genelinde Belçika’ya geçişin sağlandığı iki nokta hariç hiçbir yolda eylem yapılmamakta.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.