Aşı ve alınan tedbirlerin koronanın yayılmasına karşı fayda sağlamayacağını savunan Hollandalı aktivist Robin Fransman, koronadan hayatını kaybetti.

Parool gazetesinin kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, Herstel NL web sitesinin kurucusu olan ve kısa sürede çok sayıda takipçi toplamayı başaran aktivistin, 3 Aralıkta Twitter üzerinden “Korona pozitif. Onunda zamanı geldi” şeklinde bir mesaj yayınladığı belirtildi.

Bu mesajdan kısa süre sonra hastaneye kaldırılan ve şimdiye kadar aşı yaptırmadığı belirtilen 49 yaşındaki Fransman, Herstel NL sitesinde, korona tedbirleriyle ülkeleri aylarca kapatmanın birçok insanın hem maddi hem de manevi açıdan çökmesine neden olacağını savunuyordu.

Bu yılın başında açılan Herstel-NL, aşı ve kapanma karşıtı  bir kamu kampanyası başlamış, otobüs durakları, reklam sütunları, sosyal medya ve gazetelerde yayımlanan reklamlar hazırlamıştı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU