Hollanda’nın kuzeyinde tatil sezonu başladı. Tatil dönemini yurtdışında geçirmek isteyen birçok vatandaş ise bugün araçlarıyla yola çıktı. Bu sürücülerin özellikle her yıl yaşanan ve saatlerce trafikte beklemek zorunda kalındığı Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya ve İsviçre'deki belirli noktalara dikkat etmesi gerekiyor.

Kara Yolları ve Turizm Örgütü ANWB’den yapılan açıklamada Fransa'da Lyon ve Avignon arasındaki A7 karayolunda tıkanıklığın arttığı ve bekleme süresinin bir buçuk saati bulduğu belirtildi.

ANWB açıklamasında diğer ülkeler için şu uyarılar yapıldı:

  • İsviçre'deki A2 karayolu Gotthard tüneli yönünde yaşanan tıkanıklık sürücülerin bir buçuk saatlik bir gecikme yaşamasına neden oluyor.
  • Avusturya'da A11 karayolu Slovenya istikametinde trafik sıkışıklığı artıyor. Karawanken tüneline giden yolda gecikme yaklaşık 45 dakika.
  • İtalya'da da Bolzano'dan Verona'ya A22 karayolu üzerinde çeşitli noktalarda trafik sıkışıklığı yaşanıyor.  Bu yolda seyahat süresinin yaklaşık 45 dakika uzayabileceği belirtiliyor. Ayrıca Bologna ve Rimini arasındaki A14 karayolundaki sıkışıklık sürücülere bir buçuk saatlik bir gecikme sağlayacak.

Fransa, önceki yıllarda turuncu/kırmızı koduyla paylaştığı, aşırı trafik yoğunluğu yaşanacak iki veya üç gün yerine, bu yıl beş günü ve “kara cumartesi” olarak ilan etti. Fransız yetkililere göre 9, 23 ve 30 Temmuz ile 6 ve 13 Ağustos günleri trafik yoğunluğunun aşırı seviyeye çıktığı günler olacak.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın