Haskovo İlçe Savcılığı’nın yaptığı açıklamada, Hollanda vatandaşı, 23 yaşındaki K.H. isimli kişinin 01 Ağustos Salı günü Kapitan Andreevo Sınır Kapısı üzerinden Bulgaristan'dan Türkiye'ye geçmek istediği ancak yapılan araç aramasında yüksek riskli narkotik madde taşımaya çalıştığının fark edilmesi üzerine hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Salı günü, saat 14.30 civarında, gümrüğe gelen K.H. yönetimindeki araçta narkotik köpekleri ve gümrük memurları tarafından yapılan detaylı aramada, aracın kapı boşluklarına yerleştirilmiş halde, toplamda 6 kilogram haşhaş ve 530 gram kokain içeren paketler ele geçirildi. Sürücüye uygulanan uyuşturucu testinin pozitif çıkması üzerine, K.H. 72 saat gözaltına alındı.

Ele geçirilen maddelerin yaklaşık 130 700 Bulgar Levası (66.830 euro) değerinde olduğu belirtildi.

Hollanda'dan Türkiye'ye giden araçta 530 gr kokain ve 6 kilo haşhaş

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş