Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) katkılarıyla organize edilen 2022-2023 yılbaşı HDV Gençlik Umre Organizasyonuyla umreye gidecek 247 genç bugün gruplar halinde Amsterdam havaalanından Medine’ye gitmek üzere hareket etti. 

Üçü bayan toplam 11 görevli rehberliğinde kutsal topraklara giden gençler, Hollanda Diyanet Vakfı yetkilileri tarafından Amsterdam Schiphol havaalanından törenle uğurlandı.

Yedi ayrı grup halinde ve Türk havayolları ile Medine’ye uçan gençler, 10 günlük umrelerini tamamlayarak dönecek. Medine’de 3-4 gün kalacak olan HDV Gençlik Umre kafilesi, Mekke’ye geçerek umre ve ziyaretlerini tamamladıktan sonra 6 Ocak’tan itibaren Hollanda’ya dönmeye başlayacaklar.

Amsterdam havaalanında buluşan ve ilk defa umreye gidecek olan gençlerin heyecanı ve mutluluğu yüzlerinden anlaşılıyordu. Aileleri tarafından uğurlanan geçler arasında bu yıl ilk defa mahrem şartının kaldırılması sebebiyle genç kızlar da yer aldı. Bayan görevlilerin rehberliğinde umre ziyareti yapacak olan genç kızların da çok heyecanlı ve istekli oldukları gözden kaçmadı.

Hollanda gencler01

Bu yıl Amsterdam havalimanındaki kapasite kısıtlaması sebebiyle Mekke ziyaretini bitiren üç grup Brüksel’e dönmek zorunda kalacak.

Beşinci Tur Umre Grubu Medine’ye hareket etti

Besinci-Tur-Umre-Grubu-Medine2-1536x723
Hollanda’dan hareket eden gençlerin yanı sıra 60 kişilik bir grup daha Umre ziyareti için Amsterdam’da bir araya geldi.

Hollanda Diyanet Vakfı umre organizasyonu beşinci tur ile umreye gitmek üzere kayıt yaptıran umreci adayları Amsterdam havaalanından kutsal topraklara hareket etti.

Bir bayan iki erkek din görevlisi rehberliğinde toplam altmış kişilik umre grubu önce Medine’de üç günlük bir ziyaret gerçekleştirecek, ardından Mekke’ye geçerek umrelerini tamamlayacaklar. Yılbaşı umre grubu 6 Ocak 2023 tarihinde Hollanda’ya dönecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.