İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden gruplar, Hollanda’nın farklı şehirlerindeki, hazır giyim alanında küresel bir marka olan İspanyol Inditex grubuna bağlı Zara mağazaları ününde eş zamanlı gösteri yaptı.

Hollanda Büyükelçisi Wijnands'tan 100 yıllık dostluk için Karsu konseri daveti Hollanda Büyükelçisi Wijnands'tan 100 yıllık dostluk için Karsu konseri daveti

boycot zara  03

Rotterdam’daki Zara mağazasının önünde bir araya gelen bir grup Filistin bayrakları açtı, üzerinde "Öldürmek yetmiyor. Zara, Filistinlilerin ölümü ve üzüntüsüyle dalga geçiyor", "Boykot Zara", "Ateşkes hemen" yazılı dövizler astı ve kaldırıma yapıştırdı. 

Grup üyeleri mağazanın önünden geçenlere İsrail'in Gazze'deki katliamlarını anlatan broşürler dağıttı.

boycot zara 02

Göstericiler, “Boykot Zara”, Özgür Filistin", "Zara finanse ediyor, İsrail bombalıyor”, “Gazze'deki soykırımı durdur", "İsrail terörist" ve “Zara saklanamazsın, soykırımı desteklemeyi bırak” sloganları attı.

boycot zara  04

Zara'yı bünyesinde bulunduran Inditex grubu, geçen yıllarda da farklı nedenlerle sert eleştirilerle karşılaşmıştı. Zara, Aralık 2023'te Filistinlilerin incitici bulduğu reklam kampanyasını boykot çağrılarının ardından durdurmuştu.

Inditex'in İsrail'deki 84 franchise mağazasının sahibi olan Joey Schwebel, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı ve Yahudi Gücü partisi lideri Itamar Ben Gvir'i desteklediğini belirtmişti. Bunun üzerine Filistin yanlıları 2022'de Inditex markalarına boykot çağrıları yapmıştı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş