Hollanda'da çoğunluğu kadınlardan oluşan büyük bir grup, Anneler Günü'nde Rotterdam şehir merkezinde Gazze'deki Filistinli annelere destek amacıyla yürüyüş düzenledi. 

Binnenrotte Meydanı'nda bir araya gelenler üzerinde "Soykırımı durdur", "Anneleri öldürmeyi durdurun", "Herkes özgür olana kadar kimse özgür değil", "Anneler bombalara karşı" ve "Gazze'deki çocuklar geceleri gerçek canavarlardan korkuyor" yazılarının bulunduğu dövizlerle, şehir merkezinden geçerek, "Anne ve çocuk" heykelinin önünde toplandı.

Hollanda'da öğrenciler için eğitim maliyetleri artıyor Hollanda'da öğrenciler için eğitim maliyetleri artıyor

rotterdam gösteri  02

Ellerinde kanlı kefene sarılmış bebek maketleri ile yürüyen grup İsrail aleyhinde sloganlar attı. Grup içerisinden bazı kadınlar Mc Donald's, Starbucks ve Burger King şubeleri önünde Gazze'deki annelerin durumunu anlatan gösteriler gerçekleştirdi.

rotterdam gösteri  03

Gösteride yapılan konuşmalarda, Filistin'deki annelerin ve çocukların da Anneler Günü'nü kutlama hakkı olduğu belirtildi, ancak bunu yapamadıkları vurgulandı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş