Kraliyet Askeri Polisi, Salı günü Deventer yakınlarında yüzlerce sahte Avrupa kimlik kartı sattığı iddia edilen 19 yaşındaki bir şüpheliyi yakaladı. Bunun; askeri polisin bugüne kadar karşılaştığı en büyük kimlik dolandırıcılığı vakalarından biri olduğu belirtildi.

Askeri polis, aynı şekilde yapılmış gibi görünen çok sayıda sahte kimlik kartının Kimlik Sahtekarlığı ve Belgeler Uzmanlık Merkezi (ECID) aracılığıyla ortaya çıkarılmasının ardından harekete geçerek soruşturma başlattı. Soruşturmada sahte kimlikleri sosyal medya üzerinden sattığından şüphelenilen bir kişinin izi sürüldü.

Şüphelinin tutuklanmasının ardından dedektifler, Arnhem ve Deventer'deki binalarda arama yaptı. Yapılan baskınlarda düzinelerce sahte kimlik belgesi ve bunların yapımında kullanılan ekipmanlar bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, yakalanan genç iyi kalitede görünen sahte kimlik kartı yapımı ve ticaretinden binlerce euro kazanç elde etti. Müşterileri arasında en fazla reşit olmayan gençlerin olduğu belirtildi. Bu şekilde hazırlanan kimliklerin, daha çok alkol satışı veya 18 yaş sınırı olan etkinlikler gibi durumlar için kullanıldığı aktarıldı.

Belgelerde tahrifat
Bu soruşturma ve yakalama, şimdiye kadarki en büyük kimlik dolandırıcılığı vakalarından biri olmasına rağmen, sahte belgeler düzenli olarak ele geçiriliyor. Polis ve askeri polis neredeyse her gün bu türden sahte kimlik ve belgelerle karşılaşıyor. Geçen yıl 3 bin 400 kez üzerinde tahrifat yapılmış belge ile karşılaşıldığı belirtiliyor.

Havaalanlarında ve Almanya ile Belçika sınırındaki kontrollerde askeri polis, geçen yıl 1.598 sahte belge ele geçirerek bir rekora imza attı. Sahtekarlıkların çoğunlukla pasaportlar, kimlik kartları ve ehliyetler üzerinde yapıldığı belirtildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş