Merkezi İstatistik Bürosu’na (CBS) göre, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında beklenilenin yüzde 5 üzerinde ölüm gerçekleşti. Bu üç aylık süre zarfında toplamda 39 bin kişinin hayatını yitirdiği belirtildi ve bu sayının beklenenden 1900 kişi fazla olduğu vurgulandı.

Nisan başında bir grip salgınının yaşandığını belirten CBS, yılın ikinci çeyreğinde özellikle huzurevi ve engelli bakım evlerinde kalanlar arasında ölüm oranının %yüzde 10 arttığını bildirdi.

Haziran ayında da bu artışın devam ettiğini belirten kurum, bu durumu yükselen sıcaklık koşullarına bağladı. Açıklamada, bu yılın Haziran ayının, hava ölçümlerinin başladığı 1901 yılından bu yana kaydedilen en sıcak Haziran ayı olduğu belirtildi.

CBS verilerine göre, yılın ikinci çeyreğinde 80 yaş ve üzeri grupta beklenenden yaklaşık 900 kişi (%4), 65-80 yaş arası grupta ise beklenenin üzerinde yaklaşık 800 kişi hayatını kaybetti. Aynı dönemde 65 yaş altı grupta ölüm sayısının beklenenden 200 kişi (%4) fazla olduğu görüldü.

Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında, haftalık ölüm sayısı ise beklenen ölüm sayısının ortalama 150 üzerindeydi.

Ülke genelinde, bu yılın ilk yarısındaki ölüm sayısı, koronavirüs salgınının en yoğun olduğu ve birçok kişinin COVID-19 nedeniyle öldüğü 2020 yılının ilk yarısı ile hemen hemen aynı seviyeye çıktı.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş