Hollanda’da 2023 yılında trafik cezalarına yüksek enflasyon kaynaklı ortalama yüzde 9 oranında zam yapılacak. Vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirten bazı vekiller ise şimdiden düşünülen ceza artışının yüksek olduğunu belirtiyor.

Her yıl enflasyona göre ayarlanan fiyatların içinde trafik cezaları da yer alıyor. Bu yıl yaşanan yüksek enflasyon değerleri, önümüzdeki yılın cezalarını da ciddi şekilde artıracak gibi gözüküyor. Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz’ün meclise gönderdiği 2023 yılı trafik ceza miktarları listesinde, tüm trafik cezalarının ortalama yüzde 9 oranında artacağı görülmekte. 

Adalet ve Güvenlik Bakanlığı sözcüsü konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, trafik cezalarına gelecek zamlara yönelik eleştirilere karşı “trafik kurallarına uyduğunuz müddetçe gelecek zamlardan etkilenmezsiniz” şeklinde bir ifade kullandı. Sözcü sadece en yüksek cezanın 450 euroyu geçmeyeceğini belirtti. 

Ceza artırımına vekillerden tepki
Bakanlık tarafından gönderilen 2023 trafik cezaları listesi şimdiden mecliste tepkilere neden oldu. Bazı vekiller, özellikle yaşamın bu kadar pahalı hale geldiği bir dönemde vatandaşlara ek bir masraf getirilmemesi gerektiğini belirtiyor. Bazı vekiller ise para cezalarının kolayca önlenebilir harcamalar olduğunu belirtiyor.

Ceza miktarlarına tepki gösteren SP vekili Michiel van Nispen ve PvdA vekili Songül Mutluer, meclise bu konuda bir önerge gönderdi. Vekiller önergede; Hollanda’da ‘bir satın alma gücü krizi’ yaşandığını belirterek, “bu nedenle insanların mali olarak iki yakayı bir araya getirmek için zaten yeterince mücadele ettiği için 2023'te trafik cezalarının artırılması çok istenmeyen bir durum” olduğuna vurgu yaptı.

Vekiller Hollanda’daki satın alım gücünün enflasyon artışının gerisinde kaldığına dikkat çekerken, cezaların artırılmaması gerektiği belirtildi.

2023 için önerilen trafik cezası miktarlarından bazıları
Otoyolda sağdan bir aracı geçmek muhtemelen önümüzdeki yıl gereksiz yere soldan gitmeye devam etmekten daha pahalıya mal olacak. Bu yıl gereksiz yere sol şeritten giden sürücülere verilen 220 euroluk ceza, 240 euroya çıkacak.

Bu yıl 350 euro ceza kesilen “direksiyon başında telefon kullanımı” ihlalinde bulunan sürücülere önümüzdeki yıl 380 euro ceza kesilecek. 250 Euroluk kırmızı ışıkta geçme cezası 280 euroya çıkacak. Direksiyon başında mobil telefon kullanımına kesilen ceza miktarı da 220 eurodan 240 euroya çıkacak. 

En çok görülen trafik ihlallerinden biri olan  “emniyet kemeri takmama”  ve "Sinyal vermeden dönme" ihlallerinde cezalar 10'ar euro artırılarak, sırasıyla 160 ve 110 euroya çıkacak.

©Sonhaber.eu
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.