Yolcu organizasyonu Rover, Altyapı ve Su Yönetiminden Sorumlu Devlet Bakanı Vivianne Heijnen’ın trafiğin yoğun olduğu saatlerde 'zamlı tren bileti' önerisine tepki verdi. Organizasyondan yapılan açıklamada, biletlere yapılacak zammın Hollanda Demir Yolları’nın (NS) yaşadığı mali kaybı gidermek için doğru çözüm olmadığına dikkat çekildi.

Altyapı ve Su Yönetiminden Sorumlu Devlet Bakanı Vivianne Heijnen pazartesi günü Meclise gönderdiği açıklamada, 2025 yılında ana demiryolu ağında yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili bilgi verdi. Heijnen açıklamasında, NS'nin artan enflasyon ve enerji maliyetleri ile yüksek maaşlar nedeniyle zorlandığını belirti ve kurumun ek maliyet yükü ile karşılaşmaması gerektiğini dile getirdi.

Rover başkanı Freek Bos “Bir öğretmen yakında trenin fiyatı uygun olmadığı için sınıfının karşısına çıkamayacak duruma gelecek” şeklinde açıklama yaparken, biletlere zam önerisini “İklim ve barınma sorunları, tren ve otobüs kullanımının artmasını gerektiriyor. Yolcuları trafiğin yoğun olduğu saatlerde kaçırmak, tam tersini yapma eğilimidir” sözleri ile eleştirdi.

Devlet Bakanının açıklamasında tren seferlerinin azaltılması da önerildi. Freek Bos, kabineye “toplu taşıma araçlarına yönelik bu girişimi durdurmaya ve tren kullanımını artırmak için neler yapılacağına odaklanma” çağrısı yaptı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.