Yılın ilk kar yağışı gece saatlerinde Limburg eyaletinin güneyinde başladı. Ancak kar örtüsünün uzun süre yerde kalmayacağı belirtildi.

Meteoroloji enstitüsü Weeronline bu yıl kar yağışının geçen yıla göre daha geç bir vakitte başladığını açıkladı. 2022 yılında ilk kar taneleri 18 Kasım'da Drenthe ve Groningen eyaletlerinde düşmüştü. 2020-2021 kış sezonunda, sezonun ilk net kar yağışı 29 Aralık'ta başladı. 2019 yılında ilk kar taneleri 18 Kasım'da, 2018'de ise 20 Kasım'da toprağa düşmüştü.

Hava sıcaklığı düşüyor
Bu hafta sonu kar yağışı beklenmiyor ancak cumartesi günü sabah saatlerinde sağanak yağışı etkili olacak. gün içerisinde dolu yağışı ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Kıyılarda rüzgarın saatte 70 ila 80 km hızla esmesi bekleniyor.

Öğleden sonra, sıcaklık kıyı kesimlerinde en fazla 7 ila 9 derece kadar çıkacak. Kuzeybatı yönünden esen rüzgarlar başlangıçta orta ila kuvvetli olacak, ancak öğleden sonra kara üzerinde zayıf ila orta, kıyı boyunca ise (oldukça) kuvvetli olacak. Weeronline’a göre sıcaklıklar rüzgarın etkisiyle birkaç derece daha düşük olacak.

Pazar günü de gri ve yer yer yağmurlu geçecek. Sıcaklıkların cumartesiye göre daha düşük olacak.
Hafta sonundan sonra hava daha da soğuyacak ve kış yağışları geri dönecek. Önümüzdeki hafta çoğunlukla yağmur etkili olacak ancak yer yer sulu kar ve kar yağışı da görülecek. Kar yağışının özellikle ülkenin doğusunda etkili olacağı belirtilmekte.

Sıcaklıklar Pazartesi günü doğuda 4 derece, kıyılarda 6 derece kadar olacak. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş