Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Grapperhaus, yılbaşı gecesi havai fişek kullananların en az 100 euro ceza alacağını açıkladı. Açıklamada, verilen cezanın sabıka kaydına da işleneceği belirtildi.

Bakan ayrıca, korona salgını döneminde çabaları nedeniyle sağlık personelini sadece alkışlamanın yeterli olmadığını, Hollandalıların yılbaşında havai fişek yasağına uyarak onlara bir katkıda bulunması gerektiğini belirtti.

Hükümet geçen hafta havai fişeklerin genel olarak tüm ülkede yasaklanması kararı almıştı. Bu yasağın kapsamında olmayan küçük ve risksiz malzemelerin kullanımında bir yasak bulunmuyor. Ancak büyük patlamalar ve gökyüzünde gösteri sunan havai fişekler bu yıl Hollanda’da görülemeyecek.

Yasağın uygulanması belediyelerin imkan ve personel yeterliliğine göre değişebilecek. Yılbaşı gecesi havai fişek yasağından başka olaylar olduğuna da dikkat çeken yetkililer, polisin kamu düzenini sağlamak için gerekli önceliklere göre hareket edeceğini açıkladılar.

Araç kundaklamaları ve diğer olayların yanında havai fişek yasağı da denetlenecek ve herhangi bir uyarı yapılmadan direk en az 100 euro ceza yazılacak. Cezanın miktarı belediyelere ve memurların takdirine göre artabilecek.

Havai fişek ticareti yapan şirketler ise bu yıla özel bir defalık toplamda 40 milyon euro devlet desteği alacaklar. Ellerinde kalacak olan satın aldıkları malzemeleri ise gelecek yıl satmak üzere depolayabilecekler.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU