Son iki yıldır corona yasakları nedeniyle yapılamayan havai fişekli yılbaşı kutlamaları bu yıl gerçekleştirildi. Uzmanlardan, polise ve doktorlara kadar birçok kişinin uyarılarına rağmen, bu yıl havai fişek patlatırken yaralananların sayısı yine arttı. 

12 Belediye yılbaşından günler önce şehirde havai fişek yasağı getirildiğini duyurmuştu. Başta Den Haag ve Amsterdam belediyeleri olmak üzere bazı belediyeler de yılbaşı günü hava şartlarının uygun olmadığı gerekçesiyle havai fişek gösterilerini iptal etti. Buna rağmen havi fişek nedeniyle ciddi şekilde yaralanıp hastaneye gidenlerin önüne geçilemedi.

Utrecht’te 11 yaşındaki bir çocuk cumartesi gecesi patlayan havai fişek nedeniyle hem elini hem de gözünü kaybetti. Utrecht Het Wilhelmina Çocuk Hastanesi Plastik Cerrahı tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda, hastane olarak ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını, farklı olanakların değerlendirildiğini ancak çocuğun elinin kurtarılamayacak durumda olduğunu, bu nedenle ampute etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. 

Rotterdam'da da 13 yaşındaki bir çocuk, Pazar günü patlamamış havai fişekleri patlatmaya çalışırken iki parmağını kaybetti. Polis, çocuğun patlatmaya çalıştığı havai fişeğin “cobra 6” türü ağır havai fişek olduğunun tahmin edildiğini açıkladı.

Yılbaşı gecesi Rotterdam’daki göz hastanesine 24 kişi müracaat etti. Bu hastalardan en küçüğünün 7 yaşında olduğu, hastaların 6’sının ise durumunun ağır olduğu belirtildi. 

Bazı şehirlerde çıkan huzursuzluklar nedeniyle başta Amsterdam belediye başkanı Halsema ve Nijmegen Belediye başkanı Bruls olmak üzere, bazı belediye başkanları ülke çapında havai fişek yasağı getirilmeden, bölgesel yasakların etkili olmayacağını belirterek hükümete seslendi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.