Meteoroloji enstitüsü weeronline tahminlerine göre bu hafta güneşli başlasa da hafta sonuna doğru yağmur ihtimali artıyor. Hafta genelinde sıcaklıklar gündüz saatlerinde ortalama 16 derece gece saatlerinde ise 3-4 derece arasında seyredecek.

Pazartesi günü güneşli bir sonbahar havası ile başlamış olsa da öğleye doğru özellikle batı kesimlerinden başlayarak daha fazla bulutlanacak ve yer yer hafif yağmur geçişleri olacak. Gün içerisinde sıcaklıklar sabah saatlerinde 12 ila 14 derece arasında seyredecek.

Öğleden sonra batı kesimlerinden başlayarak tüm ülke genelinde bulutlanma ve hafif yağmur geçişleri görülecek. Rüzgar, Wadden adaları bölgesinde kuvvetli esecek. Genel olarak sıcaklıklar 6 derece civarında seyredecek. Sadece doğu ve güneydoğu bölgelerinde yağmur öncesi 17 ila 19 dereceye kadar çıkacak. Batı bölgelerinde ise 14 dereceye kadar düşecek.

Pazartesi günü gece saatlerinde kuru ve soğuk bir hava olacak. Bulutsuz geçen gece saatlerinde sıcaklıklar doğu, orta ve güney kesimlerinde 2 dereceye kadar düşecek ve don riskini artıracak. Diğer bölgelerde ise 4 ila 6 derece arasında seyredecek. 

Salı günü yağışsız ve yer yer güneşli bir gün olacak. Sabah saatlerinde sıcaklıklar 10 ila 13 derece arasında olacak ve yer yer yoğun sis görülecek. Öğleden sonra sıcaklıklar 15 ila 16 derece arasında seyredecek. Akşam ve gece saatlerinde iç kesimlerde 1 ila 4 dereceye kadar düşen sıcaklıklar don riskini artıracak. Kıyı kesimlerinde 5 ila 7 derece arasında seyredecek.

Çarşamba günü sakin bir sonbahar günü olacak. Hafif şiddetteki rüzgar ve 15 ila 16 dereceye kadar çıkan sıcaklıklarla birlikte güneş de kendini daha fazla gösterecek.

Perşembe günü tüm ülke genelinde güneşli ve yağmurlu bir hava hakim olacak. Yer yer yağmur geçişleri görülecek. Sıcaklıklar kuzeyde 15, güney kesimlerde ise 17 dereceye kadar çıkacak.

Perşembe günü başlayan yağmur geçişleri Cuma günü biraz artacak. Sıcaklıklar 16 ila 17 derece arasında seyredecek. Ancak rüzgarın şiddeti artacak.

Cumartesi ve Pazar günü daha fazla yağışlı geçecek. Her ne kadar güneş ara ara kendini gösterse de ülke genelinde yer yer sağanak geçişleri ihtimali artacak. Sıcaklıklar ise ortalama 15 ila 16 derece arasında seyredecek.

Fotoğraf: Vincent van Zalinge - Unsplash

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.