Bu kişiler, dolandırıcılık ve hilekarlıkla suçlandıklarından habersiz, vergi dairesinin kendilerine kestiği cezaları veya istediği iadeleri ödemekle ve masumiyetlerini ispat etmekle uğraştıkları halde çoğu zaman bunu başaramamışlar.

Geçen yıl ortaya çıkan çocuk bakım yardımında uygulanan etnik ayrımcılık kriterlerinin, bu skandalda da geçerli olup olmadığı hakkında bir bilgi verilmezken, çifte vatandaşlığı olanların daha sıkı kontrol edildiği gerçeği ve binlerce ailenin bu haksız muamele sonucu yıllar süren sıkıntılar çektikleri biliniyor.

Trouw ve RTL tarafından ele geçirilen belgeler ve ilgililerle yapılan konuşmalar sonucunda; gelir vergisi işlemlerinde bazı kişilerin hilekar olarak damgalandığı ve daha sıkı kontrole edilerek, sert ve umumi bir baskı uygulandığı anlaşıldı.

Ele geçen belgelere göre bu planlı ve programlı bir proje olarak uygulandı ve adı da “Project 1043” olarak belirlendi.

Bu proje kapsamında şüpheli görülen ama dolandırıcı olarak yaftalanan kişilere yüksek vergi iadeleri ve hak ettikleri geri alımların iptali gibi yaptırımlar uygulandı.

Daha önce ortaya çıkan vergi dairesinde çocuk bakım yardımı skandalını gündemde tutan SP’den Leijten ve CDA’dan Omtzigt ise, bu yeni skandalın kendileri için sürpriz olmadığını söylerken, asıl acı olanın halen bunu devam etmesi olduğunu eklediler. Vergi dairesinin de diğer tüm kurumlar gibi hukuk ve kanunlar içinde çalışması gerektiğine vurgu yaptılar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU