Geçici hükümetin Ekonomik İşler Bakanı Blok; bazı satıcıların ürünlerin fiyatını önce yükseltip, daha sonra sanki ucuzlamış gibi göstermek için “indirimli" etiketiyle satışa sunmasını, tüketiciyi yanıltmak olduğunu ve bu işlemin önüne geçilmesi gerektiğine inanıyor.

Bu konuda yeni bir yasa tasarısı sunmayı hedefleyen Blok, indirimin baz alınacağı etiket fiyatının ('başlangıç fiyatı' olarak da adlandırılır), satıcının tekliften otuz gün önce kullandığı en düşük fiyat olmasını önerdi. Buna göre indirimin; son günkü etiket fiyatı üzerinden değil, 30 gün önceki son etiket fiyatı üzerinden ayarlanması gerekiyor.

Hollanda’daki indirim kuralının, 28 Mayıs 2022'den itibaren AB'de uygulanmaya geçen düzenlemeye uyarlandığını belirten Blok’a göre, bu kuralda bazı istisnalar da olabilir. Örneğin, bir giyside önce yüzde 20 daha sonra yüzde 30 ve sonunda yüzde 50 indirim yapıldığında, satıcının ilk indirim fiyatını belirlemesine izin verilir.

Et, süt ve balık gibi 'Son kullanma tarihi’ bulunan ürünler de bu kurala tabi tutulmayacak. Başka bir değişle satıcı ürünün indirimli fiyatını, fiyat düşmeden hemen önce sahip olduğu 'başlangıç fiyatı' üzerinden ayarlayabilecek. 

Vatandaşlar, önerilen bu yeni düzenleme hakkında internet üzerinden görüş bildirebiliyor. Katılımcılar devlet web sitesi internetconsultatie.nl üzerinden düşüncelerini iletebiliyor. 

Bakanın bu önerisinin kabul edilmesi halinde Hollanda Tüketiciler ve Piyasalar Kurumu kuralları izleyecek ve ihlal durumunda gerekli cezaları verecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU