Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü KNMI sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bir paylaşımda, Salı günü ülkenin güney, orta ve doğu kesimlerinde görülecek aşırı sıcak dalgası nedeniyle uyarı seviyesinin “turuncuya” çıkartıldığı bildirildi.

Twitter üzerinden yapılan paylaşımda, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar sıcaklıkların 38 ila 39 derecelere kadar çıkacağı belirtildi.

Enstitünün tahminlerine göre Salı günü (19 Temmuz 2022) ülkenin kuzey kesimlerinde sıcaklıklar 32 ila 36 derece arasında seyredecek. Orta, güney ve doğu kesimlerinde ise 38 ila 39 derece arasında olacak. Bu nedenle sabah saat 11:00’den akşam saatlerine kadar, özellikle bu üç bölge için uyarı kodu “turuncu” olacak.

Yarın Noord-Holland, Flevoland, Friesland ve Groningen bölgeleri için sarı kodlu uyarı geçerli olacak.

Bugün sıcaklıkların 30 ila 35 derece arasında seyretmesi beklenmekte. Bu nedenle Hollanda Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü RIVM, ülke genelinde "sıcak hava protokolü" uygulanacağını bildirildi. 

RIVM açıklamasında özellikle yaşlılar, çocuklar ve sağlık yönünden hassas olan kişilerin daha fazla dikkatli davranması uyarısında bulunuldu.

ANWB tarafından yapılan açıklamada da özellikle sahil kesimlerine gidecek olan vatandaşlara evden erken saatlerde çıkmaları tavsiyesinde bulunuldu.
 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın