Uluslararası Çocuk Kaçırma Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre son dört yıl içerisinde Hollanda'dan veya Hollanda'ya kaçırılan çocuk sayısında geçtiğimiz yıl düşüş yaşandı. 

Salı günü yayımlanan yıllık rapora göre, 2022'de 292 çocuk kaçırma vakası yaşanırken, bu sayı geçen yıl yüzde 11 düşüşle 260'a geriledi.

Uluslararası Çocuk Kaçırma Merkezi Direktörü Coşkun Çörüz basına yaptığı açıklamada, "Her kaçırma olayı çocuk ve çevresi için ciddi bir olay. Bu nedenle bu gelişme olumlu bir gelişme" dedi.

Merkeze göre bu düşüş kısmen ebeveynlere yönelik önleme çabalarının ve profesyonellere yönelik eğitimlerin artmasından kaynaklanıyor. Ayrıca; ebeveynlerle iyi anlaşmalar yapıldığında çocuk kaçırma olayları da önlenebiliyor.

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

En çok çocuk kaçıranlar: Anneler
Elde edilen verilere göre vakaların yüzde 77'sinde çocuğu kaçıran kişi anne, yüzde 22'sinde ise baba olduğu görülmekte. Sadece tek bir vakada çocuğu sınır ötesine götüren başka bir aile üyesiydi. Ayrıca, kaçırılan çocukların neredeyse yarısı 5 yaşında veya daha küçük.

Çocuklar hangi ülkelere veya hangi ülkelerden kaçırılıyor?
Yurtdışına kaçırılan çocukların çoğunun Almanya, Türkiye ve Belçika'ya götürüldüğü tespit edildi. Hollanda'ya kaçırılan çocukların çoğu Belçika, Fransa ve Türkiye'den gelmekte.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.