Hollanda İşçi Federasyonu (FNV) ve Ulusal Hıristiyan Sendikası (CNV), bölgesel taşımacılıkta ülke çapında gerçekleşecek yeni eylem planını açıkladı. 22 Şubat Çarşamba ve 24 Şubat Cuma günü Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz, RET ve Transdev çalışanları greve gidecek. 23 Şubat Perşembe günü de Keolis Blauwnet çalışanları iş bırakacak.

Sendikalar tarafından yapılan açıklamada grev günlerin kaç çalışanın greve dahil olacağının henüz netleşmediği belirtildi. Yapılan açıklamada “Treninizin veya otobüsünüzün çalışmadığını unutmayın ve seyahatinizi kalkıştan kısa bir süre önce yolculuk planlayıcı aracılığıyla planlayın.” ifadesine yer verildi.

Keolis.nl/staking  sitesinde yer alan bilgide allGo, Keolis Blauwnet, Syntus Utrecht ve Twente’deki yolcular için grev nedeniyle hangi bölge ve tren güzergahında aksamalar olabileceği bilgisi paylaşıldı.

Sitede ayrıca CNV’den alınan bilgiye dayanılarak, 23 Şubat Perşembe günü, Keolis Blauwnet çalışanlarının grevi nedeniyle Zwolle-Enschede ve Zwolle-Kampen rotalarında tren seferlerinin azalacağı veya hiç çalışmayacağı belirtildi.

Grev, bölgesel taşımacılıkta yaklaşık 1300 çalışanı kapsıyor. Farklı bir toplu iş sözleşmesine tabi olan Amsterdam, Rotterdam ve Den Haag kentsel ulaşım çalışanları ve NS personeli katılmıyor.

Çıkmaza giren toplu iş sözleşmesi
FNV ve CNV daha önce bölgesel taşımacılıkta başta otobüs şoförleri olmak üzere 13 bin çalışanı kapsayan daha geniş kapsamlı toplu iş sözleşmesi için grev ilan etmişti. Ülke çapında yapılacak yeni grevlerin duyurusu, bölgesel ulaşımda beş günlük bir grevden yaklaşık iki hafta sonra geldi.

Toplu Taşıma İşverenleri Derneği (VWOV) daha önce yeni grevlerin olmayacağını belirtmiş, “İşverenler sendikaların taleplerini karşılayamıyor" açıklamasında bulunmuştu.

VWOV’den yapılan son açıklamada “Toplu taşımadaki marjlar çok küçük, nakliye şirketleri koronadan bu yana eksi rakamlar veriyor. Grev bizi masaya getirmez. Grev olduğu ve bu ültimatomlar masada kaldığı sürece herhangi bir tartışmaya girmeyeceğiz.” denildi.

İşçiler, ücretleri enflasyona göre artan ve yüksek iş yükünü azaltıcı önlemler içeren yeni bir toplu iş sözleşmesi istiyor. FNV, bir yıllık toplu iş sözleşmesi için yüzde 16,9 ücret artışı talep ediyor. CNV, on sekiz aya yayılan bir zaman dilimi için yüzde 14’lük bir zam talebinde bulunuyor. VWOV ise, yüzde 11'den fazla zam imkanı bulunmadığını belirtiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.