Geçtiğimiz aylarda ilkokullarda ve mart ayı sonunda da ortaokullarda başlatılan ücretsiz kahvaltı/yemek uygulamasına başvuran okul sayısı her geçen gün artıyor. Kızıl Haç; 29 Mart tarihinden bu yana geçen bir hafta içerisinde, toplam 867 okulun projeye başvuru yaptığını açıkladı.

Basına bir açıklama yapan Kızıl Haç yetkilisi şuana kadar yapılan başvuruların 607’sinin onaylandığını ancak bu sayının önümüzdeki günlerde artabileceğini belirtti.

Ücretsiz Kahvaltı/Yemek Projesi
Öğrencilerinin yüzde 30’u veya daha fazlasının dar gelirli ailelerin çocuklarından oluşan okullar, projeye başvuru yapabiliyor. Yapılan başvurular Gençlik Eğitim Fonu ve Kızıl Haç tarafından kontrol ediliyor.

Projeye dahil olmak isteyen okulların schoolmaaltijden.nl sitesi üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Yapılan başvurular Gençlik Eğitim Fonu ve Kızıl Haç tarafından kontrol ediliyor. 

Projeye katılması onaylanan okullar “Okulda ücretsiz yemek” veya “Alışveriş kartı” seçenekleri arasında seçim yapabiliyor. Alışveriş kartı seçeneğini tercih eden okullarda velilere,  içerisinde çocuk başına, haftalık 11 euro bakiye bulunan kartlar veriliyor. Kartlarla birçok süpermarkette alışveriş yapılabiliyor. 

Kızıl Haç açıklamasına göre şuana kadar onaylanan başvuruların üçte ikisinde “alışveriş kartı” seçeneği tercih edildi. 

Okulda ücretsiz yemek seçeneğini tercih eden okullara ise öğrenci başına 9 euro ödeniyor. Okullar bu ödenen bu miktarı örneğin yerel süpermarkette alışveriş yapan ebeveynler veya gönüllülere verebildiği gibi, bir catering firmasıyla anlaşarak okul dışında yiyecek hazırlatabiliyor.

Okulda ücretsiz yemek projesi için hükümet şimdilik 100 milyon euro bütçe ayırdı. Gençlik Eğitim Fonu ve Kızıl Haç tarafından kontrol altında tutulan projenin önümüzdeki yıl devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.