2024 Mali Yılı Bütçe Planı, Prinsjesdag’da (Bütçe Günü) açıklanacak. Ancak son yıllarda olduğu gibi bu yıl da planda bulunan bütçe kalemleri ile ilgili bilgiler Prinsjesdag öncesi sızmaya devam ediyor. Son olarak RTL Nieuws tarafından Den Haag’a yakın kaynaklara dayandırılarak verilen haberde, önümüzdeki yıl ilk ve orta eğitimdeki öğrencilere sunulan ücretsiz yemek imkanının devam edeceği belirtildi.

Haberde geçici hükümetin 2024 Ücretsiz Yemek projesi için 166 milyon euro bütçe ayırdığı belirtildi. 

Ücretsiz kahvaltı ve yemek projesi bu yıl Mart ayında, çocuklar arasında yoksulluğu azaltmak amacıyla başladı. Özellikle düşük gelirli ailelerin ikamet ettiği mahallelerdeki okullar, öğrencilerin aç bir şekilde okula gelmesini engellemek için bakanlıktan belirli miktarda bütçe alıyor. Alınan bütçeyi her okul kahvaltı veya öğle yemeği şeklinde değerlendirebiliyor veya Kızılhaç'ın gıda kuponlarını dağıtabiliyor.

Elde edilen son rakamlara göre, bu projeye yaklaşık 1300 okul kayıt yaptırdı. Başka bir değişle Hollanda’daki her altı okuldan biri projede yer almakta.

Geçtiğimiz hafta, 2024 bütçe planından sızdırılan bilgide hükümetin düşük ya da orta gelire sahip vatandaşların alım gücünün artırılması için ekstra 2 milyar euro ayırdığı ortaya çıkmıştı. Merkezi Planlama Bürosu (CPB) hükümetin bu hamleyi yapmaması halinde, yoksulluk sınırının altında yaşayan vatandaşların sayısının önümüzdeki yıl bir milyonun üzerine çıkacağı öngörüsünde bulunuyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş