Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Hollanda genel seçimleri öncesinde skandal olaylar cereyan ediyor.

Rotterdam Belediye Başkanı Ebutaleb suç duyurusunda bulundu

Bir postacı, Rotterdam'da, yoğunlukla Türklerin ikamet ettikleri Afrikalılar Mahallesi’nde (Afrikaanderwijk), seçmenlere gönderilen oy pusulalarını dağıtmadı. 195 kişi oy pusulalarını alamadıklarını bildirince, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebutaleb, posta idaresi hakkında suç duyurusunda bulundu.

DENK Partisi posterleri ırkçı gençler tarafından sökülüyor

Ayrıca, Rotterdam ve Schiedam kentlerinde sokaklara asılan DENK Partisi afişleri, ırkçı gençler tarafından sökülüyor.

DENK Partisi üçüncü sıra adayı Stephan van Baarle, yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada, oy pusulalarının Türk mahallesinde dağıtım sektesine uğramasının, bilinçli ve ırkçı bir eylem olduğunu belirtti.

Rotterdam ve Schiedam kentlerinde, çok sayıda afiş astıkları şikâyetlerine karşı, 'Hollanda'da siyasi partilere reklam yasağı yoktur. Afişleri, belediyelerin bize tahsiz ettiği yerlere asıyoruz' yanıtını veren Van Baarle, afişlerin ırkçı gençler tarafından sökülmesini de şiddetle kınadığını belirtti.

Rotterdam polisi, özel olarak konulan reklam tabelalarını çalanları da aramaya başladı. Polisten yapılan bir açıklamada, 'Suçlulardan birini yakaladık' denildi.

Kaynak: ilhankaracay.com

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın