Türkiye’de yaşanan depremler sonrasında Hatay’a giden RHWW ekibi bugün yurda dönüyor. Hollanda’daki Türkler ekibi karşılamak için Amsterdam Schiphol Havalimanında hazır bekleyecek.

Bir haftadır Türkiye’de Hatay bölgesinde arama kurtarma çalışmaları yürüten 30 görevli ve 18 arama kurtarma köpeğinden oluşan RHWW ekibi, bugün Amsterdam’a inmiş olacak. Grubun geliş saatinde bazı değişiklikler olduğu belirtiliyor. Bu nedenle grubu karşılamak için alana gidecek olan vatandaşlar, RHWW ekibine ait Twitter hesabında yer alacak açıklamaları takip etmesi gerekiyor. 

RHWW merkezinden alınan son bilgiye göre, Türkiye'den gelecek olan ekip (HSİ) saat 21:15 civarında Schiphol hava limanına inmiş olacak.

Son gün bir kişi daha kurtarıldı
Ekip dün akşam Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda görev sürelerinin bittiğini ve son gün güzel bir haber aldıklarını belirtti. Birleşmiş Milletler'in küresel kurtarma sistemi SAR tarafından da teyit edilen bilgiye göre RHWW ekibi bir kişinin daha enkaz altından canlı çıkmasını sağladı.

RHWW’nin “yarın yurda dönüyoruz” açıklamasının ardından özellikle sosyal medya aracılığıyla organize olan Türkler, bir haftadır aralıksız olarak 24 saat boyunca çalışan grubu karşılamak ve gösterdikleri çaba ve yardım için teşekkür etmek için Amsterdam Schiphol havalimanında olacak.

DENK partisi Amsterdam Belediye Meclis Üyesi Süleyman Koyuncu, Hollanda’daki Türk toplumunun ekibi bağrına bastığını ve teşekkürlerini iletmek için alanda hazır bulunacağını belirtti. Koyuncu “ben ve birkaç arkadaşım da diğer vatandaşlarımızla birlikte alanda olacağız” dedi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: RHWW

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.