Hollanda’daki Türkler 28 Mayıs’ta yapılan seçimin geçici sonuçlarının açıklanmasının ardından, Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini kutlamak için sokaklara çıktı. Kutlamalar genelde sorunsuz geçti. Ancak Den Haag’da bir kişinin havai fişekle yaralandığı haberi üzüntüye neden oldu.

Rotterdam’da ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti flamaları bulunan onlarca kişi merkezdeki Hofpleinfontein'de bir araya geldi. Kavşakta arabaları ile tur atan göstericilerin yanı sıra yaya olarak bu alana gelenler de oldu.

Amsterdam-West'teki Mercatorplein civarında yoğunluk yaşandı. Arabaların camından Türk bayrakları sallandı ve kornalar çalındı.

Korna sesleri Roermond, Eindhoven ve Deventer gibi diğer şehirlerde de duyuldu. Amersfoort'ta, Türkler Stier kavşağında bir araya geldi. Türklerin kutlama yaptığı sırada bir adam insanların üzerine çeşitli eşyalar fırlattı. Olay büyümeden kapandı.

Kutlamaların fotoları için galeriyi ziyaret edebilirsiniz.

Den Haag’da yaralanma

den haag kutlama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferi sonrasında Schilderswijk'te (Den Haag) bir araya gelen Türkler bayraklarla bu zaferi kutladı. Kutlama esnasında bir kişi havai fişekle elinden yaralandı. 

Görgü tanıklarının ifadesine göre kalabalık içerisinden bir adam yerde duran bir havai fişeği eline almak istediği sırada fişek patladı. Olay yerine bir travma helikopteri ve iki ambulans çağrıldı. Bu süreçte polis memurları yaralıya ilk yardım sağladı. Mağdurun elinde "ciddi yaralanmalar" olduğu bildirildi. 

Yaralı adam helikopteri beklemeden acil olarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis olayın ardından Hobbemastraat'ı boşalttı.

Erdoğan, 14 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda Hollanda’da oy kullanan seçmenin yüzde 68,7’sinin, Kılıçdaroğlu ise yüzde 28,52’sinin desteğini aldı.  28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur seçimin geçici sonuçlarına göre Erdoğan’ı yüzde 70, Kılıçdaroğlu’nu ise yüzde 29,5 oranında seçmen destekledi.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş