Piyasa Denetleme Kurumu ACM vatandaşlara telefonla enerji sözleşmesi yapmak isteyen ve yanıltıcı olan satışlara itibar etmemesi konusunda uyardı. Vatandaşların bu tür durumlarda normalin üzerinde ödeme yaptığını belirten ACM, telefonla satışların yasaklanması gerektiğini vurguladı.

Action, Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçlerini geri çağırdı Action, Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçlerini geri çağırdı

Geçtiğimiz yıl yaşanan enerji krizinden sonra enerji şirketleri yeni müşteri sağlamak için farklı yöntemler deniyor. Bunlardan biri de tüketicilere telefon yolu ulaşarak enerji sözleşmesi olanakları sunmak. 

ACM son zamanlarda bir enerji şirketi tarafından telefonla aranan ve bu görüşmede yaptıkları sözleşme uyarınca şimdi bu pahalı sözleşmeden çıkamayan tüketicilerden gelen şikayetlerin aşırı derecede arttığını belirtti.

Bu konuda binlerce şikayet aldıklarını belirten ACM yetkilisi Tjitte Mastenbroek, her gün mail veya müşteri hizmetleri telefonu aracılığıyla yüzlerce şikayet almaya devam ettiklerini dile getirdi.

Tüketiciler daha çok istenmeyen aramalar aldıklarını ve satış elemanlarının aramanın başında kim oldukları ve ne için aradıkları konusunda net olmadıklarını bildiriyor. Satış elemanlarının genellikle kullandığı bahaneler arasında  'enerji faturasını gözden geçirmek’ veya 'tarife artışından kaçınmak için' gibi bahaneler kullanıyor. Hatta bazı satış görevlileri ACM'nin bir çalışanı gibi davranıyor. Bu gelen telefona “evet” cevabını veren tüketici ise vaz geçemeyeceği yüksek faturalarla karşı karşıya kalıyor.

Bu tür yanıltıcı bilgilendirme yapan şirketler arasında sadece küçük enerji şirketleri bulunmuyor. Üç büyük enerji şirketi Eneco, Essent ve Vattenfall da yeni müşteri kazanmak için telefonla arama yöntemini kullanıyor. Bu işlemler için genellikle Call Centerlar kullanılıyor.

Piyasa Denetleme Kurumu ACM, enerji sözleşmelerinin telefonla satışının yasaklanmasının gerektiğini belirtti. Temsilciler Meclisi’ne Enerji Yasası’n da yapılacak değişiklik esnasında bu konuya daha fazla önem gösterilmesi gerektiği uyarısında bulundu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.