Hollanda Demiryolları (NS) bugünden itibaren geçerli olmak üzere grup indiriminde değişikliğe gitti. Bu olanaktan faydalanmak isteyen yolcuların çevrimiçi olarak bir kod almaları gerekmekte. Dönemlik aboneliği bulunan yolcular ise bu kodu oluşturup birlikte seyahat ettikleri kişilere vermek zorunda.

NS; trenlerde yaşanan belirsiz durumları ve olayları bertaraf etmek için böyle bir uygulama değişikliği yapıldığını belirtiyor.

Yapılan açıklamada grup indiriminden yararlanan yolcuların birlikte oturmaları gerektiğine de vurgu yapıldı. Özellikle kondüktörler ve yolcular arasında yaşanan gerilimin en aza indirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Türkiye ile Hollanda anlaştı: SVB ile SGK arasında işlemler elektronik ortamda gerçekleşecek Türkiye ile Hollanda anlaştı: SVB ile SGK arasında işlemler elektronik ortamda gerçekleşecek

Bugün başlayan yeni uygulamaya göre; nisan ayı sonuna kadar istasyonlarda bulunan otomatlardan grup indirimi kartı satışına devam edilecek ancak 22 Nisan tarihinden itibaren bu yöntem de mümkün olmayacak.

Birçok NS aboneliğinde yolcular, yoğun olmayan seyahatlerde en fazla üç kişi ile birlikte grup indirimi olanağından yararlanabiliyor. Bu durumda ortak seyahat eden kişi yüzde 40 indirim alıyor. Grup indirimi tek seferlik biletlerde de aşlınabiliyor.

NS, her ay neredeyse yarım milyon yolcunun grup seyahati indirimiyle seyahat ettiğini ve bu uygulama nedeniyle yılda birkaç milyon euro gelir kaybı yaşadığını belirtiyor.

NS tarafından sunulan “birlikte seyahat indirimi” (Samenreiskorting) hakkında geniş bilgi almak için www.ns.nl sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.