Pazartesiyi Salı gününe bağlayan gece saatlerinde, Den Haag ile Leiden arasında bulunan Voorschoten yakınlarında tren kazası meydana geldi. Saat 03:25 sularında meydana gelen kazada bir yolcu treni ve bir yük treninin rayda bulunan tekerlekli bir inşaat vincine çarptığı belirtildi.  Kaza ile ilgili saat 09:30'da bir basın toplantısı düzenlendi. 

Kazanın tam olarak nasıl meydana geldiğinin belirlenmesi için soruşturma sürüyor. Raylarda bulunan vincin BAM şirketine ait olduğu bilgisi paylaşıldı. Şirket sözcüsü gerekli açıklamaların Prorail tarafından yapılacağını açıkladı.

Çarpışma sonucunda yolcu treninin makinistin bulunduğu ilk vagon ve ardından gelen ikinci vagon raydan çıkarak tarlaya doğru devrildi. Üçüncü vagon çapraz bir şekilde rayların üstünde kaldı. Trenin arka vagonlarında çıkan yangın bir süre sonra söndürüldü.

Hollanda Demiryolları (NS), gece treninde 50 yolcunun bulunduğunu açıkladı. Yapılan son açıklamalarda, yolculardan 30’unun yaralandığı, bunlardan 19’unun çevredeki hastanelere sevk edildiği, 20’sine ise olay yerinde müdahale edildiği belirtildi.

Yolcu trenin makinisti hastaneye kaldırıldı. Yük treninin makinistinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

NS sözcüsü trende bir makinist ve 2 kondüktör olduğunu, hastaneye kaldırılan makinistin bilincinin yerinde olduğunu açıkladı. Kondüktörler ise hafif şekilde yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda yardım ekibi yönlendirildi. 

Kazanın ardından Leiden ve Voorschoten tren istasyonları kapatıldı.  NS Leiden istasyonunun bugün saat 16:00’ya kadar kapalı kalacağını açıkladı. Yolculara farklı yollardan seyahat etmesi uyarısı yapıldı.

Kral Willem Alexander, Başbakan Mark Rutte, Altyapı Bakanı Mark Harbers, yaşanan tren kazası nedeniyle mesaj yayınladı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.