RTL Nieuws sitesinde yer alan ve DOVA tarafından da doğrulanan bir bilgiye göre 2024 yılında toplu taşıma ücretlerine en az yüzde 11,3 zam yapılacak. Bu zam hem tek kullanımlık biletlerde hem de abonelikler için geçerli olacak.

DOVA tarafından yapılan açıklamada,  bu yıl artan akaryakıt fiyatları ve maliyetlerin, önümüzdeki yıl ücretlerin artışına neden olduğu belirtildi.  

Bilindiği üzere bu yıl toplu taşıma ücretleri yüzde 7,24 oranında zamlandı. DOVA açıklamasına göre önümüzdeki yıl yapılacak yüzde 11,3 oranındaki zamla birlikte son iki yıl içerisinde toplu taşıma ücretleri yaklaşık yüzde 19 artmış olacak.

DOVA, 2019 yılında Amsterdam, Rotterdam, Den Haag gibi metropol bölgeleri de dahil olmak üzere 15 eyaletteki bölgesel toplu taşıma yetkililerinin işbirliğinde oluşturulan bir kuruluş. Her yıl toplu taşıma şirketlerinin hangi maliyet artışlarıyla karşı karşıya kalacağını hesaplayan DOVA, aynı zamanda Ulusal Tarife Endeksi yayınlıyor. Eyalet yönetimleri bu endekse göre toplu taşıma şirketleri ile anlaşma sağlıyor, ancak bazı eyaletler farklı bir ücret belirleyebiliyor. 

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş