Geçici hükümet Alt Yapı Bakanı Vivianne Heijnen, Cuma günü Meclis’e gönderdiği açıklama yazısında önümüzdeki yıl için toplu ulaşım araçlarına yönelik olarak planlanan ücret artışının yapılmayacağını belirtti. Bakan toplu ulaşım araçlarında oluşacak maliyet yükünü gidermek için meclisin talebi üzerine 420 milyon euroluk bir bütçe ayrıldığını belirtti.

Bakanın mektubundan anlaşıldığı üzere, bölgesel taşımacılığı desteklemek amacıyla gelecek yıl itibariyle sürekli olarak 300 milyon euro desteklenecek. Hükümet tarafından ayrılan bütçeden 120 milyon euroluk kesimi ise Hollanda Demir Yolları’na (NS) aktarılacak.

Ayrılan ek bütçe ile birlikte önümüzdeki yıl için toplu ulaşım ücretlerine yapılacak zam da yürürlükten kalkmış oldu.

Bütçenin, bölgesel taşımacılık şirketleri arasında eşit bir şekilde dağıtılacağı tahmin edilmekte. Hükümet, ayrılan bütçenin dağılımının nasıl olacağı konusunda önümüzdeki günlerde kesin kararını açıklayacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş