Hollanda'da 2022 yılının sonunda yürürlüğe girmesi planlanan uygulamayla, çöplerin azaltılması hedefleniyor. Altyapı ve Su Yönetimi Bakanı Stientje van Veldhoven, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, Hollanda'da her yıl 2 milyar teneke kutu satıldığını ve bunun 150 milyonunun çevreye atıldığını ifade etti. 

Teneke kutuların doğaya ait olmadığını söyleyen Bakan Van Veldhoven, teneke kutulara getirilecek depozito uygulmasının 31 Aralık 2022 itibariyle başlayacağını açıkladı. İçecek sektörü ve süpermarketlerin buna hazırlanmak için yeterli zamana sahip olduğunu belirten Bakan Van Veldhoven, teneke kutu çöplerini önlemenin doğru yolu sadece depozito olduğunu belirtti.

Hükümetin çöpleri azaltmakla ilgili başka planları da bulunurken, Temmuz 2021'den itibaren, tek kullanımlık, çatal, kaşık ve tabak gibi plastiklerin satışı yasaklanacak. Ayrıca aynı tarihte küçük plastik şişeler için de depozito uygulaması yürürlüğe girecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU