Hollanda'da, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliğine yürümek isteyen ve taşkınlık yaparak polise saldıran bir grup terör örgütü PKK/YPG yandaşı gözaltına alındı.

Den Haag polisi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliğine yürümek isteyen bir grup terör örgütü yandaşları ile polis arasında arbede yaşandığı belirtildi. Bir polis sözcüsü grubun büyükelçiliğe ulaşamadan önünün klesildiğini ve göstericilerin Malieveld'e doğru yönlendirildiğini kaydetti. Polis çıkan olaylarda 2 kişinin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını aktardı. 

Uyarıları dinlemeyen, taşkınlık yapan ve polise saldıran grup içinden 12 kişi, "kamusal şiddet" ve "polise karşı şiddet" gerekçesiyle gözaltına alındı.

Foto: Omroep West video screenshot

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.