Ekvator’dan yola çıkan ve Panama üzerinden Hollanda’ya gelen konteynerle ülkeye kaçak yolla sokulmak istenen 600 milyon euro değerindeki kokain, düzenlenen operasyonla ele geçirildi.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, Rotterdam limanında uyuşturucu arama köpekleri ve taramalar esnasında Ekvador'dan gelen bir konteynerde, 12 palet muzun arasına yerleştirilmiş halde toplam 8.064 kilo kokain bulunduğu belirtildi.

Savcılık, uyuşturucunun 13 Temmuz günü ele geçirildiğini ancak, araştırmanın devam etmesi nedeniyle gizli tutulduğunu açıkladı.

Savcılık, piyasa değeri 600 milyon euro olan uyuşturucunun şu ana kadar Hollanda’da tek seferde ele geçirilen en büyük miktardaki uyuşturucu olduğunu açıkladı.

FIOD, Gümrük, Liman Polisi ve Savcılık tarafından yürütülen operasyonda ele geçirilen kokainin imha edildiği belirtildi.

Altı ayda 1,5 milyar euroluk kokain ele geçirildi
Savcılık bu yılın ilk altı ayında, Rotterdam limanında toplam bedeli 1,5 milyar euroyu bulan 25 bin kilo kokain ele geçirildiğini duyurdu. Bu durum uyuşturucu tacirlerinin halen Rotterdam limanını tercih ettiğini de göstermekte. En son temmuz ayında bir gemide 525 kilo kokain ele geçirilmişti.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Savcılık

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş