Hükümet tütün ve tütün ürünlerinin satışını daha iyi izleyebilmek için yeni kararlar aldı. Buna göre, 2024 yılından itibaren sigara ve “vape” olarak adlandırılan e-sigaralar gibi tütün ürünleri satış noktaları için kayıt zorunluluğu getiriliyor. Süpermarketlerde sigara satışı yasaklanıyor.

Devlet Sekreteri Maarten van Ooijen (Halk Sağlığı) kararla ilgili yaptığı açıklamada, “Sigarayı bırakmayı kolaylaştırmak ve başlamayı zorlaştırmak için sürekli yeni adımlar atıyoruz” ifadesini kullandı. Alınan kararla birlikte, Hollanda Gıda ve Tüketim Malları Otoritesi’nin (NVWA) satış kurallarını daha iyi denetleyebileceğini dile getirdi.

Süpermarketler 1 Temmuz 2024'ten itibaren artık tütün ve tütün ürünleri satamayacak. Bu, binlerce satış noktasının ortadan kalkması anlamına geliyor. Hükümetin beklentisine göre, satış noktalarının sayısı yaklaşık 10.000'den 4400'e düşecek. 

Kayıt zorunluluğuyla hükümet, örneğin reşit olmayanlara satış gibi, 'istenmeyen gelişmelerin” yaşanmasını önlemeyi hedefliyor.

Hükümetin önümüzdeki yıllarda, tütün ve tütün ürünlerinin satış noktaları ile ilgili planına göre bu noktalar kademeli olarak azaltılacak. Önümüzdeki yıl uygulamaya girecek süpermarket yasağından sonra, 2030 yılında benzin istasyonlarında da yasak olacak.  2032 yılından itibarense bu ürünler sadece özel mağazalarda satılabilecek. E-sigara için bu zorunluluk 2025 yılından itibaren geçerli olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.