Avrupa Birliği içindeki seyahatler için geçerli olan Dijital Covid Sertifikası geçerlilik süresi 9 ay ile sınırlandırılmasının ardından Hollanda‘da harekete geçti. 

Geçici hükümetin Sağlık Bakanı Hugo de Jonge yaptığı bir açıklamada, Avrupa kurallarını benimsemeyi ve aynı zamanda bunların Hollanda içinde de yürürlüğe girmesini planladığını söyledi.

De Jonge; Hollanda’da geçerli olan Hollanda Aşı Sertifikası uygulamasının, Avrupa Dijital Covid Sertifikası (dcs) uygulamasıyla denkleştirileceğini dile getirdi. 

Salı günü AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, 1 Şubat 2022'den itibaren Avrupa Birliği (AB) içerisindeki seyahatlerde kullanılan Dijital Covid Sertifikası'nın geçerlilik süresinin, kayıtlı son doz tarihinden itibaren 270 gün (9 ay) olduğu ve bu tarihin sona ermesinden itibaren takviye 3. doz aşı şartı aranacağı belirtildi. Korona geçirmiş kişiler için geçerlilik süresi 180 gün olacak.

Geçerlilik süresi kuralın Hollanda’da yürürlüğe girmesi halinde, Şubat ayından itibaren ülke içinde kullanılmak için Hollanda Aşı Sertifikası oluşturmak isteyen herkes muhtemelen 3, doz destekleyici aşı yaptırmak zorunda kalacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU