Eskiden Perry Sport olarak bilinen ve şimdi Sprinter Sports adını alan, bir siber saldırının hedefi oldu. Perakende zinciri müşterilerini bu hafta konu ile ilgili bilgilendirdi ve banka hesaplarındaki şüpheli faaliyetleri takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Sprinter, saldırının tespit edilmesinden sonra siber güvenlik uzmanlarıyla "kapsamlı ve sistematik" bir soruşturma yürüttüğünü söylüyor. 

Yapılan açıklamaya göre siber korsanlar mağaza müşterilerinin müşteri sipariş ve hesap bilgilerine girmeyi başardı. Sprinter, ödeme kartı bilgilerinin tamamını saklamadığını ancak müşterilerin banka hesaplarında şüpheli bir hareket gözlemlemeleri halinde derhal bankalarıyla temasa geçmelerini tavsiye ediyor.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Sosyal medyada yer alan haberlere göre, saldırının arkasında siber yazılım grubu Metaencryptor'un olduğu düşünülüyor.

Bu yıl, Perry Sport ve Aktiesport, 'Sprinter' adı altında birleştirildi. Aslen bir İspanyol şirketi olan Sprinter'ın 400'den fazla mağazası bulunuyor ve bu mağazalar International Sports Retail Group'un (ISRG) bir parçası. ISRG, 2021'den beri diğerlerinin yanı sıra Aktiesport ve Perry Sport'un Hollanda mağazalarının da sahibi. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş