Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) yılın üçüncü çeyreğine ait raporunu yayınladı. Raporda Eylül ayı sonunda 398 bin kişinin sosyal yardım aldığı belirtildi. Bu sayının geçen yılın aynı dönemine göre bin kişi arttığı aktarıldı.

Raporda son iki yıldır görülen düşme eğiliminin değiştiği, Mart 2021'den bu yana ilk kez sosyal yardım alanların sayısının bir önceki yıla göre daha yüksek olduğu kaydedildi.

Rapor açıklamasında özellikle gençler arasında sosyal yardım başvurusu yapanların sayısının arttığına dikkat çekildi. Eylül ayı sonunda 27 yaş altı ödenek alanların sayısı bir yıl öncesine göre neredeyse yüzde 8 arttı.

Diğer yaş gruplarında genel itibariyle ödenek alanların sayısında bir önceki yıla göre düşme görüldü.  Eylül 2023 sonu itibariyle 27-45 yaş arası 134 bin kişi sosyal yardım alıyor. Bu rakam bir yıl öncesine göre neredeyse 2 bin kişi daha az.

Öte yandan 45 yaş üstü sosyal yardım alanların sayısında da düşme yaşandı. Ancak bu düşüş 27 ila 45 yaş arasındakilere kıyasla daha az. Eylül ayı sonunda 45 yaş üstü 227 bin kişi sosyal yardım alıyordu. Bu da bir yıl önceye göre yaklaşık bin kişi daha az anlamına gelmekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş