Enschede oturan ve sosyal ödenek alan, kiraladığı araçlarla trafik cezası yiyen ve son olarak iç çamaşırında 10 bin euro ile yakalanan adamın sigorta şirketini de dolandırdığı ortaya çıktı. Temyiz mahkemesi adamın, ödenek yolsuzluğundan 60 bin euro geri ödemesine karar verdi.

Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi

Adamın yakalanması bir trafik kontrolünde oldu. Sosyal Araştırma Departmanı tarafından o zamandan beri araştırılan adamın birçok suç işlediği de ortaya çıktı.

Enschede sakininin 2017- 2020 yılları arasında 20 kez trafik cezası aldığı ve her seferinde farklı bir araçla yakalandığı belirtiliyor. 

En son olarak 2020 yılında Almanya’dan kiraladığı lüks araçla durdurulan adam, 10 bin eurosu iç çamaşırına saklanmış halde, toplam 16.332 euro nakitle yakalandı. Bu bardağı taşıran son damla oldu. Adam hakkında kara para aklama iddiası ile soruşturma başlatıldı. Aynı zamanda sosyal ödenek aldığı tespit edilen adam Sosyal Araştırma Departmanı’nda radarına takıldı.

Sosyal Araştırma Departmanı'nın yürüttüğü soruşturmada, adamın 2020 yılında evine hırsız girdiğini ve 5.800 euroluk televizyonun çalındığını iddia ederek sigorta şirketine başvurduğu ve 2017 ile 2020 yılları arasında çeşitli sigorta şirketlerinden toplam 14.095 euro tazminat aldığı belirlendi. Ayrıca, üçüncü şahıslardan kendi hesabına yaklaşık 8.000 euro borç aldığı tespit edildi.

60 bin euro geri ödeyecek
Bu Enschede sakini, 2017 – 2020 döneminde vesayet altında kaldı ve haftalık 45 euro ödenek aldı. Adam bu konuda defalarca kuruma mektup gönderdi ve açıklama istedi ancak cevap alamadı.

Enschede Belediyesi, adamın bilgilendirme yükümlülüğünü ihlal ettiğini iddia ederek aldığı yaklaşık 60 bin euro ödeneği geri ödemesini talep etti.

Bu karara itiraz eden adam, temyiz mahkemesine başvurdu. Savunmasında o dönemde kendisinden sorumlu olan vesayet kurumunun bilinçli olarak mektuplarına cevap vermediğini, arkadaşlarından ödünç para aldığını ve bu nedenle elinde olduğu varsayılan binlerce euronun kendisine ait olmadığını iddia etti. Ayrıca verilen cezayı ödeyemeyeceğini belirtti.

Ancak Temyiz Mahkemesi aldığı son kararda adamın 60 bin euro cezayı ödemesine karar verdi.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: moerschy - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.