Geçtiğimiz yıl aralık ayında Konut Bakanı Hugo de Jonge tarafından sunulan, sosyal konutlarda oturan düşük gelirli kiracıların kira bedelinde indirime gidilmesine olanak sağlayan yasa tasarısı, Temsilciler Meclisinin çoğunluğu tarafından destek gördü. 

Tasarının yasalaşması halinde sosyal konutlarda oturan ve gelir düzeyi düşük olan hanelerin kira bedelleri 575 euroya düşürülecek. Bu indirimden asgari ücretin yüzde 120'sinden az geliri olan haneler faydalanacak. (Ortalama 2320 euro). 

Sosyal konut kiralarına getirilen indirim, 808 euronun altındaki konutlar için geçerli olacak. Yasa şu anki haliyle özel sektör konutlarını kapsamıyor. 

Meclis çoğunluğu plana destek verdi
Temsilciler Meclisinin çoğunluğu Bakan’ın Konut Yasası’nda yapacağı değişikliğe onay verdi. Ancak muhalefet partileri, kira indiriminin sadece sosyal konutlarda oturan dar gelirli 600 bin hanenin yanı sıra özel sektör konutlarında oturan 100 bine yakın hanenin de faydalanması isteminde bulundu. 

PvdA, GroenLinks, PVV ve SP partileri Bakanın yasada gerekli değişiklikleri yapması talebinde bulunurken, yasa lehine oy kullanacaklarını belirtti.

Koalisyon ortakları CDA ve D66 partileri özel sektör konutlarındaki kiracıların da bu yasaya dahil edilmesini desteklerken, ayda ortalama 57 euroluk kira indiriminin teknik olarak sorunlar yaratacağını öngördü. Bu sorunların başında vergi sisteminin geldiği belirtildi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Fotogrzechnik - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.