Weer.nl sitesinin yaptığı uyarıda 1 Eylül itibarıyla meteorolojik sonbaharın resmi olarak başladığı ancak hafta sonundan sonra bir yüksek basınç alanının etkili olacağı ve önümüzdeki haftanın sonlarına doğru ülkenin belirli bir kısmında tropik sıcaklıkların etkili olacağı belirtildi.

Meteorologlara göre, bugün ülkenin güneybatısından gelen yağışlı hava bulutlanmayı artıracak. Özellikle güney bölgelerin yağmurlu geçecek. Bu bölgelerde günün ilerleyen saatlerinde gök gürültüsü ve yıldırım görülme ihtimali bulunuyor. Orta kesimlerde yağmur ihtimali olduğu belirtilen açıklamada, ülkenin kuzeyinde gün boyu güneşli ve kuru bir hava görüleceği aktarıldı. Ülke genelinde sıcaklıklar bugün 19 ila 20 derece arasında seyredecek.

Cuma akşamı ve gece gökyüzü bulutlu olacak ve yer yer yağmur veya sağanak yağabilir. Bunun yanı sıra, sis oluşma ihtimali var. Sıcaklık kuzeyde 10, güneyde 15 derece arasında seyredecek.

Cumartesi sabahı yer yer bulutlu geçse de, öğleden sonra güneş daha fazla görünecek. Sıcaklıklar 21 ila 24 derece arasında olacak.

Pazar günü ülkemize yaklaşacak olan yüksek basınç alanıyla birlikte güneşin daha fazla görüleceği ve  bu tatil gününde sıcaklıkların 20 ila 25 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

Takip eden günlerde sıcaklıklar daha da artacak. Gelecek haftanın sonuna doğru, bol güneşli bir hava olacak ve ülkenin bazı kesimlerinde sıcaklıkların tropik seviyeye çıkması beklenmekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş