Bu yıl yılbaşı günü hava sıcaklığı mevsim normalinin üstünde seyredecek. Weeronline meteorologlarına göre cumartesi günü sıcaklıklar 15 ila 18 derece arasında olacak. Ancak bazı bölgelerde yağmur ve sert rüzgar etkili olacak.

Cuma günü sabah saatlerinde güneş kendini gösterecek ancak öğleden sonra hava bulutlanacak ve günün ilerleyen saatlerinde batı bölgelerinden başlamak üzere yağmur etkili olacak. Gün içinde sıcaklıkların 10 ile 12 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yılbaşı günü yani cumartesi günü ise yağmur geçişleri batı kesimlerden doğuya doğru hareket edecek. Yağışın özellikle sabah saatlerinde ülkenin batısında, öğleden sonra ise doğuda yer yer etkili olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerinde ise bazı bölgelerde yağmur ve rüzgarın etkili olacağı belirtiliyor.

Rüzgarın şiddetinin azalması ile birlikte sıcaklığın da artacağını belirten meteorologlar, sıcaklığın güneyde 17 dereceye kadar çıkacağı hatta Limburg bölgesinde 18 dereceyi bulacağı tahmininde bulunuyor. 

Sıcaklık rekoru kırılabilir
Cumartesi günü sıcaklığın 18 dereceyi bulması veya geçmesi halinde, şuana kadar yapılan ölçümlere göre en sıcak aralık günü olarak kayda geçecek. Bundan önceki rekor 17.8 derece ile 4 Aralık 1953'te Limburg'daki Buchten'de ölçülmüştü. 

Buienradar Meteoroloğu Maurice Middendorp da bir aralık günü için sıcaklığın 17 dereceye çıkmasının genelde sonbahar havası olarak algılanacağını ancak buna aldanmamak gerektiğini belirtti. Middendorp  “şiddetli rüzgar ve yağmurla” birlikte bu duygunun kısa sürede unutulacağını kaydetti. 

Meteoroloğa göre yılbaşı gecesi dışarı çıkacak olan vatandaşların yanlarına eldiven veya kaşkol alması gerekmeyecek ancak yer yer etkili olacak rüzgar ve yağmur, bu kişilerin havai fişek patlatmasını engelleyecek.

Genel olarak Avrupa’nın güneyinden gelen yumuşak hava, yılbaşı günü Hollanda gibi birçok Avrupa ülkesinde de sıcaklıkların artmasına neden olacak. Örneğin Almanya’nın güney bölgelerinde sıcaklıkların 20 dereceye kadar çıkması beklenmekte.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.