Maurits de Hond araştırma bürosunun yaptığı haftalık anket sonuçlarına göre bugün seçim yapılsa , Dilan Yeşilgöz liderliğindeki VVD ve Geert Wilders liderliğindeki PVV’nin sandalye sayısı eşitlenmiş olurdu. Her iki parti de 26 sandalye elde ederi. Bu iki partiyi PvdA/GL koalisyonu ve NSC takip ediyor. Her iki parti de 23 sandalyeye sahip.  

150 sandalyelimeclisde geriye kalan 52 sandalye ise diğer partilerin sandalye sayıları 10’un altında kalacak şekilde dağıtılmış durumda.

Özellikle göçmenlerin haklarını savunan ve İsrail – Hamas savaşında yaptığı çıkışlarla çoğu kez kendinden söz ettiren DENK partisi, şuanda seçim olsa 4 milletvekili çıkartacak seçmen desteğini almış gözüküyor.

Bugün seçim olsa 150 sandalyeli Temsilciler Meclisinde sandalyelerin dağılımı şu şekilde olurdu:
VVD 26 sandalye 
PVV 26 sandalye 
NSC 23 sandalye 
GroenLinks-PvdA 23 sandalye 
D66 8 sandalye
BBB 7 sandalye 
CDA 6 sandalye
PvdD 5 sandalye 
SP 5 sandalye
Forum voor Democratie 5 sandalye
DENK 4 sandalye
Volt 4 sandalye
ChristenUnie 3 sandalye
SGP 2 sandalye
JA21 1 sandalye
BIJ1 1 sandalye 
BVNL 1 sandalye
50PLUS herhangi bir sandalye kazanamıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş