Hollanda’da son birkaç haftadır kurşunlanan bina ve evlerin sayısında nedeni bilinmeyen bir şekilde artış yaşanıyor. Son vakada atılan kurşun bir yaşındaki çocuğun odasına isabet etti.

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, Perşembe günü sabah erken saatlerde Den Haag’da bir kurşunlanma olayı gerçekleşti. 

Polis açıklamasında Çarşamba gününü perşembeye bağlayan gece, saat 03:45 ile 04:00 arasında gerçekleşen olayda, Den Haag Schilderswijk semti David Blesstraat adresinde silah sesleri duyulduğuna dair ihbar alındığını ve derhal ekiplerin olay yerine intikal ettiğini açıkladı. 

Olay yerinde yapılan ilk araştırmaya göre, atılan kurşunun o sırada uyuyan bir yaşındaki bir çocuğun odasına isabet ettiği tespit edildi. Olayda kimse yaralanmadı.

Son zamanlarda, Huizen, Rotterdam, Oss, Amstelveen ve Barendrecht gibi ülke genelinde çeşitli evlere silahlı saldırılar gerçekleştiriliyor. Polis bu olaylar arasında bağlantı olup olmadığının henüz bilinmediğini açıkladı.

Bir evde patlama meydana geldi
Şuana kadar yaşanan vakalarda silahla ateş edilmenin yanı sıra patlayıcı madde kullanımı da arttı. Bugün erken saatlerde gelen haberlere göre Utrecht bölgesi Hoef en Haag'daki bir evde 
bir patlama meydana geldi. 

Bu ayın başında yine aynı bölgede, birkaç blok ötedeki bir evde başka bir patlama meydana gelmişti.

Aybaşında yaşanan patlama ile dün gece gerçekleşen patlama arasında bir bağlantı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Foto: Politie.nl
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın