Uzun süren kuraklığın ardından perşembe öğleden sonra ülkede kuvvetli yağış bekleniyor. Weeronline’ın bildirdiğine göre batıdan doğuya doğru ilerleyen yağmur bulutları gün boyunca etkili olacak. Cuma günü ise rüzgâr şiddetini artıracak.
Çarşamba günü hava yazı andırıyor. Ülke genelinde çoğu yerde hava kuru geçecek. Yer yer kısa süreli yağış ihtimali var, özellikle Limburg bölgesinde. Sıcaklık deniz kıyısında 23, iç kesimlerde ise 25–28 derece olacak.
Sıcaklıklar Perşembe ve Cuma günü çok düşmese de yoğun yağış ve sert rüzgar etkili olacak.
Perşembe’den sonra serin ve değişken hava
Perşembe günü hava birden sonbahar havasına bürünecek. Özellikle iç bölgelerde yoğun ve kısa süreli yağmur görülecek. Yer yer gök gürültüsü ve saatte 60 km’ye ulaşan rüzgâr etkili olacak. Öğleden sonra ise ülkede hava ikiye bölünecek: doğuda şiddetli yağışlar devam ederken batıda güneş yüzünü gösterecek.
Perşembe günkü fırtınalı havanın ardından ülke genelinde değişken koşullar etkili olacak. Yağışların yanı sıra güneşli aralıklar da görülecek. Sıcaklıklar çoğunlukla 21–23 derece arasında seyredecek.
Cuma günü rüzgâr sertleşiyor
Cuma günü rüzgâr daha da kuvvetlenecek. Güneyden esecek rüzgâr, iç bölgelerde orta ile kuvvetli, kıyılarda ise güçlü olacak. Rüzgârın saatte 70 km’ye ulaşabileceği uyarısı yapıldı. Doğu ve kuzeydoğuda hava uzun süre kuru ve güneşli geçecek, sıcaklık 22–23 dereceye kadar çıkacak. Yağış alan bölgelerde ise sıcaklık 16 derece civarında kalacak.
Cuma gününden sonra da ülkede değişken hava koşulları sürecek. Aralıklı sağanakların yanı sıra uzun süreli kuru ve güneşli dönemler yaşanacak. Hafta sonunda yağışların daha çok gece saatlerinde görüleceği, gündüzlerin ise genellikle güneşli geçeceği öngörülüyor.
©Sonhaber.eu