Meteoroloji enstitüsü KNMI bu hafta içerisinde ülkenin büyük bir bölümünün şiddetli yağış, gök gürültülü fırtına ve  çapı 1 ila 2 santimetre arasında değişen dolu yağışının etkisi altında kalacağı uyarısı yaptı.

Hollanda’da her üç aileden biri çocuk bakımında yüksek ücret ödüyor Hollanda’da her üç aileden biri çocuk bakımında yüksek ücret ödüyor

Pazartesi günü, özellikle ülkenin kuzeybatı ve kuzeydoğusunda gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Bu sağanaklara 1 santimetre çapında dolu taneleri de eşlik edebilir.

Bugün bazı bölgelerde bir saat içinde 30 mm'den fazla yağış olacağı ve sel riskinin artıracağı tahmin ediliyor.

KNMI uyarısı özellikle bugün saat 14'den itibaren, saat 20:00'ye kadar Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen ve Drenthe eyaletlerinde geçerli olacak. 

Salı günü de sağanak yağış ve dolu etkili olacak. Akşam saat 18:00'dan gece yarısına kadar Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant ve Limburg eyaletlerinde etkili olacak sağanak akşam saatlerinde ülkenin orta kesimlerine doğru genişleyecek. 

Kısa süre içerisinde görülecek aşırı yağışın su taşkınlarına neden olabileceği belirtildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran