Perşembe günü saat 11.00'den itibaren özellikle kıyı bölgelerinde etkili olacak Ciarán fırtınası yayınlanan KNMI uyarısında Zeeland, Noord Holland, Zuid Holland ve Wadden bölgelerinin çok şiddetli rüzgardan etkileneceği belirtildi.

Uyarıda Hollanda'nın diğer bölgelerinde sarı kodlu alarm seviyesinin geçerli olduğu, Groningen, Drenthe ve Overijssel eyaletlerinde herhangi bir hava durumu uyarısının olmadığı belirtildi.

Öğle saatlerinde Zeeland'da fırtına şiddetinin saatte 100 ila 110 kilometre hızında olacağı tahmin edilmekte. Şiddetli rüzgar günün ilerleyen saatlerinde Zuid Holland ve Noord Holland yönünde kuzeye doğru yayılacak.

Akşam üzeri rüzgar şiddeti yavaş yavaş azalacak, saatte 80 ile 100 kilometreye kadar düşecek olan fırtına nedeniyle sarı kod hala geçerli olacak. 

KNMI fırtına nedeniyle ağaçların veya uçan nesnelerin neden olduğu zarar ve tehlikeli durumlar yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.  

ANWB ise yola çıkacakları trafik sıkışıklığı nedeniyle uyardı. Mümkün olduğu müddetçe evden çalışılması ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması tavsiyesinde bulundu.

Schiphol'da bazı uçuşlar iptal edildi
Schiphol havalimanında Ciarán fırtınası nedeniyle yüzlerce gelen ve giden uçuşun iptal edildiği belirtiliyor. KLM, öğleden sonra başlayarak, yaklaşık yaklaşık 380 uçuşun iptal ettiğini açıkladı. Diğer havayollarından henüz sefer iptalleri konusunda bir uyarı gelmedi.
  
Rotterdam’daki The Hague havalimanındaki tüm uçuşların iptal edildiği bilgisi paylaşıldı.

Bazı NS seferleri iptal edildi
Hollanda Demiryolları (NS), fırtınada zararı azaltmak amacıyla önlem olarak Zeeland'daki sefer saatlerinde değişiklik yaptı. Vlieland ve Terschelling'e seferleri iptal edildi. Texel, Ameland ve Schiermonnikoog'a giden feribot hizmetlerinde şu an için herhangi bir değişiklik yok.

Hangi hatlarda aksama olacağı bilgisini NS sosyal medya hesabından takip edebilirsiniz.

Fransa'da 1 kişi öldü
Fransa'da, Aisne bölgesinde, fırtına nedeniyle bir kamyonun üzerine ağaç düştü. Kamyon şoförü hayatını kaybetti. Ülkede 1,2 milyon kişinin elektriksiz kaldığı belirtildi. 

Yalnızca acil durumlarda 112'yi arayın 
Kıyı bölgelerindeki çeşitli güvenlik bölgeleri de sosyal medya platformu X üzerinde uyarılarda bulunuyor ve yalnızca acil durumlarda acil numara 112'yi aranması gerektiği tavsiye ediliyor. 
Örneğin, yol kenarına devrilen bir ağaç veya buna benzer durumlarda belediyeye başvurulabilir. Bir ağacın devrilme tehlikesi varsa veya bir çatı kaplaması çıkmışsa, itfaiyeye başvurulabilir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş