Ülke genelinde bugün sıcaklıklar normalin çok üstünde seyredecek. Rijkswaterstaat, Cumartesi günü için saat 10:00 ile 22:00 arasında Gelderland, Utrecht, Noord- ve Zuid-Holland ile Zeeland, Noord-Brabant ve Limburg eyaletlerinde ısı protokolü uygulanacağını duyurdu. 

Isı protokolünde özellikle küçük yaştaki bebek ve çocuklar ile yaşlı kişilerin uzun süre güneşe maruz kalmaması gerektiği uyarısı yapıldı. Bunun yanı sıra özelikle trafiğe çıkacak vatandaşlara, olası bir durumda yolda kalmaları ihtimaline karşı yanlarında ekstra su ve şemsiye bulundurması gerektiği tavsiyesinde bulunuldu.

Meteoroloji Enstitüsü KNMI açıklamasına göre bugün ısı protokolünün uygulanacağı bölgelerde sıcaklıklar 30 santigrat dereceye kadar çıkacak. Kıyı kesimlerinde rüzgarın da etkisi ile sıcaklıkların 25 derece civarında seyredeceği belirtiliyor. Kuzey bölgelerinde sıcaklıklar 27 derece Wadden adaları bölgesinde ise 20 ila 22 derece arasında seyredecek.

Akşam saatlerinde sıcaklığın 14 ila 18 derecearasında seyretmesi bekleniyor. Pazar günü yer yer bulutlanma görülse de kuzey bölgelerinde sıcaklığın 30 derece civarında seyredeceği, kıyı bölgelerinde 28 derece ve Wadden adaları bölgesinde ise 22 ila 24 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş