Hollanda'da 17 Mart'ta yapılan genel seçimlerin ardından yaşanan 271 günlük siyasi kriz sonunda çözümlendi. Geçici Başbakan Mark Rutte'nin liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Demokratlar 66 (D66), Hristiyan Demokrat Parti (CDA) ve Ortodoks Hristiyan Birliği Partisi (CU), koalisyonu hükümeti kurmak için anlaştı.

Kurulacak koalisyon hükümetinin onaylanması halinde Rutte’nın, dördüncü dönem başkanlığı başlayacak ve ülkenin en uzun süre görev yapan başbakanı olacak.

Hollanda'da geçici Başbakan Mart Rutte ve kabinesinin meclisin yaptığı soruşturma sonucu çocuk bakım ödeneği alan 30 binden fazla göçmen kökenli aileyi dolandırıcılıkla suçlayarak zarara uğrattığının ortaya çıkması ile 15 Ocak'ta istifa etmesinin ardından 17 Mart'ta genel seçim yapılmıştı. 

Yeni kurulacak hükümete yüksek ihtimalle Rutte'nin başbakanlık edeceği ifade ediliyor. 

Partiler arasındaki anlaşmanın onaylanması için her partinin anlaşmayı meclis grubunda gözden geçirmesi gerekiyor. Söz konusu çarşamba günü ayrıntılı olarak kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU