Erken genel seçime sayılı günler kala anket sonuçları da birer birer açıklanmaya devam ediyor. EenVandaag ve Ipsos tarafından yapılan son ankete göre şuanda seçim olsa, toplamda 83 sandalyeye sahip olan “VVD, NSC, BBB ve PVV”den oluşan bir sağ koalisyon hükümeti kurulurdu.

Ankete katılanların yüzde 48'i VVD, NSC, BBB ve PVV’nin bir koalisyona girmesini kabul ediyor. Katılımcıların yüzde 42’si ise PVV'li bir sağ hükümeti, PVV'siz bir azınlık hükümetinden daha çok destekliyor.

150 koltuğa sahip Temsilciler Meclisinde şuanda seçim olsa koltuklar şu şekilde paylaşılmış olurdu:
Katılımcıların yüzde 28’inin desteğini alan NSC, VVD, GroenLinks-PvdA'dan oluşan bir merkez koalisyonu 76 sandalyeye sahip olurdu. 

Katılımcıların yüzde 32’sinin desteğini alan GroenLinks-PvdA, Partij voor de Dieren, SP, D66, ChristenUnie ve NSC’den oluşacak bir sol hükümeti ise 72 sandalyeye sahip olurdu.

Anket sonucuna göre; VVD 28, Peter Omzigt tarafından kurulan Nieuw Sociaal Contract 26, GroenLinks/PvdA koalisyon partisi 22, sağcı Wilders’ın partisi PVV 17 ve BBB 12 sandalyeye sahip olurdu. 

Sonuçlara göre geçtiğimiz hafta meclisde 3 koltuk alabileceği öngörülen DENK partisi bir hafta içerisinde oy oranını artırdı. Şuanda seçim olsa DENK partisinden 4 milletvekili meclise girmiş olurdu.

Anket sonuçlarına göre diğer partiler ise şu şekilde sıralanıyor: D66 8, PvdD 7, SP 5, CDA 4, CU 4, FVD 4, Volt 3, SGP 3 ve, Ja21 2 milletvekili çıkartırdı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş